Prajeme dobrú chuť :)

Dukátové buchtičky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 10.04.19

4.67 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Buchtičky:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Dukátové buchtičky s banánovým krémom: Do hrnčeka s teplým mliekom rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu hladkej múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Do misy vsypeme obe múky (samozrejme dá piecť len z hladkej), soľ a citrónovú kôru, prilejeme vyšlí kvások, pridáme žĺtky, rozpustené maslo a vymiešame hladké nelepivé cesto.

  2. Krok 2.

    Necháme asi 1 hodinu kysnúť aj s misou prekrytou igelitom prikrývkou, potom vyklopíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 4 diely, z každého vyvaľkáme dlhého hada a nakrájame na malé kúsky. Tie vsypeme do menšieho pekáčika (28x22cm), kam sme vliali rozpustené maslo (asi 50g), pekne všetky buchtičky premastíme zo všetkých strán (použijeme štetec, maslovačku alebo vlastné ručičky) a urovnáme tak, aby buchtičky ležali pekne vedľa seba, vložíme opäť do igelitového vrecia a necháme pekne vykysnúť (asi 45 minút).

  3. Krok 3.

    Pečieme 30 minút na 160 stupňov a ihneď po vytiahnutí z rúry ešte zľahka potrieme maslom.

  4. Krok 4.

    Krém: Puding na synovo želanie som použila banánový). Samozrejme môžeme použiť aj vanilkový puding, je to len na vás. Všetko zmiešať a uvariť riedky puding. Rumu sa nebojte, jedlo je síce určené pre deti, ale varom sa alkohol odparí a zostane len arómu.



Rizoto so sušenými paradajkami
Syrové cestoviny so šunkou a slaninou
Bravčová panenka a domáce hranolky