Ingrediencie
Buchtičky:
- 125 g Múka hladká
- 125 g Múka polohrubá
- 15 g Cukor kryštálový
- 15 g Droždie
- 100 ml Mlieko (vlažné)
- 1 ČL Citrónová kôra
- 2 KS Vaječný žĺtok
- 30 g Maslo (rozpustené)
- 600 ml Mlieko
- 100 ml Smotana na šľahanie
- 5 PL Cukor kryštálový
- 0,5 dl RUM (UM)
- 1 balenie Banánový puding
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Dukátové buchtičky s banánovým krémom: Do hrnčeka s teplým mliekom rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu hladkej múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Do misy vsypeme obe múky (samozrejme dá piecť len z hladkej), soľ a citrónovú kôru, prilejeme vyšlí kvások, pridáme žĺtky, rozpustené maslo a vymiešame hladké nelepivé cesto.
-
Krok 2.
Necháme asi 1 hodinu kysnúť aj s misou prekrytou igelitom prikrývkou, potom vyklopíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 4 diely, z každého vyvaľkáme dlhého hada a nakrájame na malé kúsky. Tie vsypeme do menšieho pekáčika (28x22cm), kam sme vliali rozpustené maslo (asi 50g), pekne všetky buchtičky premastíme zo všetkých strán (použijeme štetec, maslovačku alebo vlastné ručičky) a urovnáme tak, aby buchtičky ležali pekne vedľa seba, vložíme opäť do igelitového vrecia a necháme pekne vykysnúť (asi 45 minút).