Prajeme dobrú chuť :)

Dukátové buchtičky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 10.04.19

4.67 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Buchtičky:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Dukátové buchtičky s banánovým krémom: Do hrnčeka s teplým mliekom rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu hladkej múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Do misy vsypeme obe múky (samozrejme dá piecť len z hladkej), soľ a citrónovú kôru, prilejeme vyšlí kvások, pridáme žĺtky, rozpustené maslo a vymiešame hladké nelepivé cesto.

  2. Krok 2.

    Necháme asi 1 hodinu kysnúť aj s misou prekrytou igelitom prikrývkou, potom vyklopíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 4 diely, z každého vyvaľkáme dlhého hada a nakrájame na malé kúsky. Tie vsypeme do menšieho pekáčika (28x22cm), kam sme vliali rozpustené maslo (asi 50g), pekne všetky buchtičky premastíme zo všetkých strán (použijeme štetec, maslovačku alebo vlastné ručičky) a urovnáme tak, aby buchtičky ležali pekne vedľa seba, vložíme opäť do igelitového vrecia a necháme pekne vykysnúť (asi 45 minút).

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Kuracie medailónky s pikantnou omáčkou a ryža
Zemiaky na kyslo, fašírky