Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Plnené gazdovské zemiaky

.

Kuchár/ka: Michaela Kubáň
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 07.02.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Michaela Kubáňová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V osolenej vode si uvaríme 6 stredných zemiakov v šupke. Vychladnuté zemiaky prekrojíme, vydlabeme stred, vyberieme a odložíme do misky. Na panvičke si opečieme na drobno pokrájanú slaninu s jarnou cibulkou. Vydlabané stredy zeniakov zmiešame s bryndzou, karičkou pridáme slaninku ,čierne mleté korenie a štipku soli. Zemiaky naplníme zmesou dáme na vrch strúhaný syr a pečieme cca 15 minút -180 stupňov .Ozdobíme vňaťkou.



Plnené bravčové závitky
Pečená krkovička, kapusta s karamelom, domáca knedľa
Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom