Prajeme dobrú chuť :)

Langoše z jogurtového cesta

Polreich by plakal, Polreich by možná i řval...česká prasečinka, kečup a třicítka Eidam, ale co, když chutná, není co řešit....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.01.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1kg hladkej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny (alebo 1 prášok do pečiva), 1 kocka droždia, 1 lyžička soli, 1/2l vlažného mlieka, 1 biely jogurt (cca180ml), 3 lyžice oleja. Vypracovať hladké cesto a v naolejovanej miske, prikryté igelitom nechať v chladničke asi 2 hodinky pomaly kysnúť. Potom už len na pomastenom podklade tvoriť jednotlivé langoše a smažiť vo vyššej vrstve oleja alebo masti. Cesto vydrží v chladničke zakryté až 3 dni. Neľakajte sa, langoše sú potom aj viac nadýchané. Já potieram zmesou cesnaku a kyslej smotany a véľa syru.



Grilovaný hermelín s medom a malinami
Ľahký kapustový šalát
Parádne Lasagne s mletým mäsom