Langoše z jogurtového cesta
Polreich by plakal, Polreich by možná i řval...česká prasečinka, kečup a třicítka Eidam, ale co, když chutná, není co řešit....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Múka hladká
- 1 ČL Sóda bikarbóna
- 1 kocka Droždie
- 1 ČL Soľ
- 0.5 l Mlieko (vlažné)
- 3 PL Olej
- 200 g Eidam tehla (aspoň)
- 100 ml Kečup (kto ako chce)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1kg hladkej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny (alebo 1 prášok do pečiva), 1 kocka droždia, 1 lyžička soli, 1/2l vlažného mlieka, 1 biely jogurt (cca180ml), 3 lyžice oleja. Vypracovať hladké cesto a v naolejovanej miske, prikryté igelitom nechať v chladničke asi 2 hodinky pomaly kysnúť. Potom už len na pomastenom podklade tvoriť jednotlivé langoše a smažiť vo vyššej vrstve oleja alebo masti. Cesto vydrží v chladničke zakryté až 3 dni. Neľakajte sa, langoše sú potom aj viac nadýchané. Já potieram zmesou cesnaku a kyslej smotany a véľa syru.