Zemiakové placky plnené Hermelínom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky
- 3 strúčik Cesnak
- 120 g Múka hladká (od oka)
- 1 KS Cuketa
- 3 KS Syr hermelín
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Urobíme klasické cesto na zemiakové placky, tak ako sme kto zvyknutý (já pridávam aj nahrubo nastrúhanú mladú ceketu aj so šupkou, placky sú tak jemnejšie), potom lyžicou dávame na panvicu do rozpáleného masti cesto, rozprestrieme tak, aby sa navrch vošla polovica kolečka Hermelína (sýr krájam napoly a potom ešte každú polovicu horizontálne prorežem, získam tak z jedného hermelína štyri polkolečká). Sýr položíme na cesto rezom dole a lyžicou opäť navrstvíme navrch zemiakové cesto, pekne uhladíme aj po stranách, aby syr nevytiekol a v okamžiku, keď je placka z jednej strany osmažená, rýchlim pohybom ho otočíme a dosmažíme.