Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zemiakové placky plnené Hermelínom

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 14.01.19

4.88 / 5 (17 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Urobíme klasické cesto na zemiakové placky, tak ako sme kto zvyknutý (já pridávam aj nahrubo nastrúhanú mladú ceketu aj so šupkou, placky sú tak jemnejšie), potom lyžicou dávame na panvicu do rozpáleného masti cesto, rozprestrieme tak, aby sa navrch vošla polovica kolečka Hermelína (sýr krájam napoly a potom ešte každú polovicu horizontálne prorežem, získam tak z jedného hermelína štyri polkolečká). Sýr položíme na cesto rezom dole a lyžicou opäť navrstvíme navrch zemiakové cesto, pekne uhladíme aj po stranách, aby syr nevytiekol a v okamžiku, keď je placka z jednej strany osmažená, rýchlim pohybom ho otočíme a dosmažíme.



Špagety bolognese
Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Zemiakové placky plnené mletým mäsom