3 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: femina
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Karfiol (väčšia hlávka)
- 2 KS Vajce
- 100 g Eidam tehla
- 2 strúčik Cesnak
- 1 štipka Soľ
- 2 PL Strúhanka
- 1 PL Olej olivový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Karfiol si umyjeme, rozdelíme na ružičky a dáme variť do vody alebo nad paru. Uvarený vyberieme, rozdrvíme vidličkou alebo jemne rozmixujeme, prípadne premelieme cez mlynček a zmiešame s vajíčkami, nastrúhaným syrom, pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie.
-
Krok 2.
Vytvarujeme fašírky alebo placky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Každú placku pred pečením pofrkáme pár kvapkami oleja a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180°C cca 25 - 30 minút.