Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Karfiolové fašírky

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 27.08.18

3 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: femina

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Karfiol si umyjeme, rozdelíme na ružičky a dáme variť do vody alebo nad paru. Uvarený vyberieme, rozdrvíme vidličkou alebo jemne rozmixujeme, prípadne premelieme cez mlynček a zmiešame s vajíčkami, nastrúhaným syrom, pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie.

  2. Krok 2.

    Vytvarujeme fašírky alebo placky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Každú placku pred pečením pofrkáme pár kvapkami oleja a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180°C cca 25 - 30 minút.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Jemný ovocný koláč s posýpkou
Šampiňónová polievka zo zemiakmi
Srnčí guláš s domácou knedľou