Cuketa plnená Hermelínom
Vždy keď je doma veľa mäsa za sebou tak ocením toto jedlo. Vrelo odporúčam.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 18.07.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Cuketa
- 150 g Syr hermelín
- 150 g Šunka
- 2 KS Vajce
- 2 PL Múka hladká
- 1 PL Maslo
- 4 PL Pomazánkové máslo
- 1 ČL Petržlenová vňať (podľa chuti)
- 0.5 Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Peper (podľa chuti)
- 1 hrsť Bazalka (listy)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cuketu umyjeme a nakrájame pozdĺžne na hrubšie pláty. cca pol cm. Ochutíme soľou a peprom. Hermelín tiež nakrájame na plátky. Ten je dobre mať vychladený, lepšie sa krája.
-
Krok 2.
Medzi dva plátky cukety vložíme hermelín, plátok šunky a listy bazalky.
-
Krok 3.
Vajíčka vyšľaháme vidličkou a pridáme štipku soli. Pripravíme si misky s múkou a strúhankou. Pripravené plnené cukety dáme klasicky do troj-obalu (poradie: muka, vajce, strúhanka). Tie smažíme na rozpálenom masle z oboch strán.
-
Krok 4.
Ako prílohu podávame dip z pomazánkoveho masla, pažítky a petržlenovej vňate.