Prajeme dobrú chuť :)

Cuketa plnená Hermelínom

Vždy keď je doma veľa mäsa za sebou tak ocením toto jedlo. Vrelo odporúčam.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 18.07.18

4.63 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 25 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: ichkoche

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cuketu umyjeme a nakrájame pozdĺžne na hrubšie pláty. cca pol cm. Ochutíme soľou a peprom. Hermelín tiež nakrájame na plátky. Ten je dobre mať vychladený, lepšie sa krája.

  2. Krok 2.

    Medzi dva plátky cukety vložíme hermelín, plátok šunky a listy bazalky.

  3. Krok 3.

    Vajíčka vyšľaháme vidličkou a pridáme štipku soli. Pripravíme si misky s múkou a strúhankou. Pripravené plnené cukety dáme klasicky do troj-obalu (poradie: muka, vajce, strúhanka). Tie smažíme na rozpálenom masle z oboch strán.

  4. Krok 4.

    Ako prílohu podávame dip z pomazánkoveho masla, pažítky a petržlenovej vňate.



Výborný patizón
Talianske zeleninové lasagne
Bravčové karé so syrom a kyslou smotanou