Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Ryžový nákyp

Ryžový nákyp je jedno z mojich najobľúbenejších jedál cez letné horúce dni. Také jednoduché rýchle jedlo..

Kuchár/ka: Deni
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 15.07.18

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: womanonly.cz

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ryžu prepláchneme a vsypeme do variacej osolenej vody. Dáme toľko vody, aby hladina vody bola cca 3 cm nad ryžou. Prdáme krinčeky a za občasného premiešania ražu varíme 10 minút. Potom prebytočnú vody zlejeme. Klinčeky vyberieme a ryžu zalejeme mliekom, najlepšie horúcim, a varíme.

  2. Krok 2.

    Za stáleho miešania ryžu dovaríme úplne do mäkka. Pridáme 2 balíčky vanilkového cukru, kryštálový cukor, kúsky masla, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame a prikryjeme. Pod pokrievkou necháme ryžu dojsť a vychladnúť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zapekaná brokolica-karfiol so syrom
Bakoňské kotlety s domácimi haluškami
Langoše