Ryžové placky
Raz som sa náhodou ocitol v ázijskom bystré a pri prezeraní ponuky jedál ma zaujali ryžové placky, ochutnal som ich a bolo to fakt dobré. Preto som začal pátrať po recepte a teraz ho zdieľam s vami..
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.07.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Ryža
- 1 KS Cibuľa
- 500 ml Zeleninový vývar
- 1 strúčik Cesnak
- 1 KS Vajce slepačie
- 1 štipka Soľ
- 1 PL Parmezán
- 1 štipka Čierne korenie
- 2 PL Múka hladká
- 1 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ryžu prepláchneme vodou ,zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme ryžu do mäkka necháme vychladnúť.
-
Krok 2.
Cibuľu a cesnak olúpeme, a nasekáme na drobno. Na oleji alebo na masle osmažíme cibuľu s cesnakom a primiešame ryžu. K tomu si nasekáme na jemno pažítku a spolu s vajíčkom a parmezánom vmiešame do ryže. Zmes premiešame osolíme, okoreníme a položíme bokom.
-
Krok 3.
Z ryžovej zmesi mokrými rukami vytvarujeme tenké placky, ktoré obalíme v múke. Následne ich opečieme na oleji do zlatistá, Hotové placky ukladáme na papierové utierky aby sme sa zbavili prebytočnej masti.
-
Krok 4.
Placky podávame s čerstvou zeleninou, šalátom alebo ako príloha k ľahkým hlavným chodom.