Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Ryžové placky

Raz som sa náhodou ocitol v ázijskom bystré a pri prezeraní ponuky jedál ma zaujali ryžové placky, ochutnal som ich a bolo to fakt dobré. Preto som začal pátrať po recepte a teraz ho zdieľam s vami..

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.07.18

3.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: budgetbytes.com

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ryžu prepláchneme vodou ,zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme ryžu do mäkka necháme vychladnúť.

  2. Krok 2.

    Cibuľu a cesnak olúpeme, a nasekáme na drobno. Na oleji alebo na masle osmažíme cibuľu s cesnakom a primiešame ryžu. K tomu si nasekáme na jemno pažítku a spolu s vajíčkom a parmezánom vmiešame do ryže. Zmes premiešame osolíme, okoreníme a položíme bokom.

  3. Krok 3.

    Z ryžovej zmesi mokrými rukami vytvarujeme tenké placky, ktoré obalíme v múke. Následne ich opečieme na oleji do zlatistá, Hotové placky ukladáme na papierové utierky aby sme sa zbavili prebytočnej masti.

  4. Krok 4.

    Placky podávame s čerstvou zeleninou, šalátom alebo ako príloha k ľahkým hlavným chodom.



Citrusový dezert
Bravčová panenka v schwardzvalskej šunke
Kurací srnčí chrbát