Langoše
Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde..
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 10.07.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 300 ml Mlieko polotučné
- 0.5 ČL Cukor kryštálový
- 500 g Múka hladká
- 0.5 ČL Soľ
- 42 g Droždie (jedna kocka)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.
-
Krok 2.
Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.