Francúzky toast
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 KS Vajce slepačie
- 6 plátok Plátkový syr
- 6 KS Chlieb (toasty)
- 1 hrsť Petržlenová vňať
- 1 dl Olej (na pečenie)
- 1 PL Mlieko polotučné
- 2 KS Vajce slepačie
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 10 g Maslo
Obal
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Šesť plátkov chleba namažeme z ľahká maslom. Tri z nich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a na každý pla´tok chleba položíme 2 plátky syru. Na syr položíme opäť chlieb. Nožom vykrojíme uprostred každého toastu otvor.
-
Krok 2.
V mise rozmiešame jedno vajce spoločne s mliekom, soľou a korením.Pripravené toasty namočíme do mlieka s vajíčkom a dbamé na to aby sa vajce dostalo všade.
-
Krok 3.
Na panvici si rozohrejeme olej a obalené toasty z jednej strany opečieme. Potom toasty otočíme a do vykrojeného otvoru vyklepneme jedno vajce. Toasty opekáme tak dlho, až nie sú vajíčka hotové. Podľa potreby môžeme toasty znovu obrátiť, ale dávame pozor aby nám vajce nevytieklo.
-
Krok 4.
Hotové toasty podávame s čerstvou zeleninou.