Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Francúzky toast

.

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.06.18

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 20 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 3
Zdroj: seriouseats.com

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Šesť plátkov chleba namažeme z ľahká maslom. Tri z nich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a na každý pla´tok chleba položíme 2 plátky syru. Na syr položíme opäť chlieb. Nožom vykrojíme uprostred každého toastu otvor.

  2. Krok 2.

    V mise rozmiešame jedno vajce spoločne s mliekom, soľou a korením.Pripravené toasty namočíme do mlieka s vajíčkom a dbamé na to aby sa vajce dostalo všade.

  3. Krok 3.

    Na panvici si rozohrejeme olej a obalené toasty z jednej strany opečieme. Potom toasty otočíme a do vykrojeného otvoru vyklepneme jedno vajce. Toasty opekáme tak dlho, až nie sú vajíčka hotové. Podľa potreby môžeme toasty znovu obrátiť, ale dávame pozor aby nám vajce nevytieklo.

  4. Krok 4.

    Hotové toasty podávame s čerstvou zeleninou.



Zemiakové gule plnené údeným mäsom, kyslá kapusta
Marhuľové knedličky z tvarohového cesta
Nepečený jahodový rez MILÁČIK