Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Saláma (mäkka)
- 3 KS Vajce slepačie
- 150 g Eidam tehla
- 2 strúčik Cesnak
- 3 KS Zemiaky
- 1 ČL Majoránka
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- Soľ (podľa chuti)
- Mlieko polotučné (podľa potreby)
- Múka hladká (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cuketu umyjeme a olúpeme, rozkrojíme a povyberáme semiačka. Potom ju nastrúhame na strúhadle alebo v mixéry. Ošúpeme si zemiaky a na jemnom strúhadle ich nastrúhame. Salámu a sýr nastrúhame tiež na jemnom strúhadle alebo nakrájame na malé kúsky.
-
Krok 2.
V mise zmiešame cuketu, zemiaky, salámu, sýr, lisovaný cesnak, pridáme vajce, mlieko a zahustíme múkou. Ochutíme majoránkou, peprom a osolíme.
-
Krok 3.
Z cesta vytvarujeme malé placky a opečieme ich na panvici z oboch strán.
-
Krok 4.
Opečené placky podávame s varenými zemiaky alebo len tak so zeleninou.