Prajeme dobrú chuť :)

Karfiolove placky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.06.18

4.2 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: kosicednes.sk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Čerstvý karfiol zbavíme listov, hlúbiku a umyjeme pod studenou vodou. Nastrúhame si syr a zmiešame so strúhankou. Vajíčka rozmiešáme v osobitnej miske alebo na tanieri.

  2. Krok 2.

    Očistený karfiol uvaríme v solenej vode s trochou rasce do polomäkka. Uvarený karfiol potom necháme vychladnúť.

  3. Krok 3.

    Uvarený a vychladnutý karfiol nasekáme na drobno do misy, osolíme a opepríme. Pridáme rozmiešané vajíčka a múku. Všetko spojíme v nie veľmi tuhé cestíčko a tvoríme malé placky, ktoré obalijeme v strúhanke a opekáme na rozohriatej panvici. Pečieme do zlatistá

  4. Krok 4.

    Ako prílohu môžme podávať varené zemiaky a zeleninový šalát. Prípadne tatársku omáčku alebo nejaký dresing.



Zemiakové špirály so slaninou
Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou
Hovädzie mäso na mrkve