Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Šošovicový prívarok

.

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.06.18

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: pluska.sk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Šošovicu premyjeme studenou vodou a namočíme ju aspoň na hodinu do studenej vody. Následne šošovicu uvaríme do mäkka. Po dovarení prebytočnú vodu zlejeme.

  2. Krok 2.

    Následne olúpeme a nakrájame cibuľu, a opečieme ju na masti do zlatistá, zapražíme múkou, a zalejeme vodou. Do zmesi pridáme osot podľa chti cca 1-2 PL. Chvíľu povaríme a všetko to zmiešame s uvarenou šošovicou. Šošovicu potom môžme ešte ochutiť octom soľou a čierným korením a podľa potreby krátko povarím.

  3. Krok 3.

    Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvareným párkom, volským okom alebo s chlebíkom.



Nepečený BeBe koláč s kokosom
Krúpová polievka
Kura na paprike