4 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: pluska.sk
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Cibuľa
- 50 g Bravčová masť
- 500 g Šošovica
- 3 PL Múka hladká
-   Soľ (podľa chuti)
-   Ocot (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Šošovicu premyjeme studenou vodou a namočíme ju aspoň na hodinu do studenej vody. Následne šošovicu uvaríme do mäkka. Po dovarení prebytočnú vodu zlejeme.
-
Krok 2.
Následne olúpeme a nakrájame cibuľu, a opečieme ju na masti do zlatistá, zapražíme múkou, a zalejeme vodou. Do zmesi pridáme osot podľa chti cca 1-2 PL. Chvíľu povaríme a všetko to zmiešame s uvarenou šošovicou. Šošovicu potom môžme ešte ochutiť octom soľou a čierným korením a podľa potreby krátko povarím.