Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 PL Cukor kryštálový
- 1 KS Droždie
- Lekvár (podľa chuti)
- 10 g Maslo
- 400 ml Mlieko polotučné
- 1 štipka Soľ
- 1 KS Vajce slepačie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do misy dáme muku, cukor, drozdie a štipku soli. Premiešame a pridáme vajce a vlejeme mlieko a vypracujeme cesto.
-
Krok 2.
Vypracované cesto necháme v miske, poprašíme troskou muky a zakryjeme. Uložíme na teple miesto a necháme postáť asi pol hodiny alebo viac kým nevykysne.
-
Krok 3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
-
Krok 4.
Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3 cm od seba. Použijeme hustý lekvár aby pri parení nevytekal.
-
Krok 5.
Džem zabalíme do cesta a vytvarujeme malé buchtičky.
-
Krok 6.
Buchtičky paríme prikryté 8 až 10 minút.
-
Krok 7.
Hotové buchty polejem roztopeným maslom a posypem podľa chuti makom rozrobeným s práškovým cukrom, alebo kakaom či grankom.