Prajeme dobrú chuť :)

Bryndzové pirohy

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 09.06.18

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj:

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z hladkej múky, vajec, 300–400 ml vody a štipky soli vypracujte hladké nelepivé cesto. A uvaríme zemiaky.

  2. Krok 2.

    Vychladnuté zemiaky olúpeme, rozmačkáme a postupne vmiešame bryndzu. Nakoniec pridejte nasekaný kôp, cibuľku alebo paitkur; časť si nechajte stranou k podávaní.

  3. Krok 3.

    Cesto rozdelte na 2 diely a vyvaľkajte z neho dva rovnako veľké pláty o hrúbke 2 mm. Na jeden plát cesta dávajte lyžicu, v pravidelných intervaloch, asi 5 cm od sebe, kôpky náplne. Medzi Kôpkami náplne cesto potrite trochou vody a prekryte druhým plátom. Medzi kôpkami cesto pritlačte a rozkrájajte na jednotlivé kúsky.

  4. Krok 4.

    Pirohy vkladajte do vriacej vody a varte dokiaľ nevyplávajú na povrch asi 5 minút. Uvarené pirohy vyberte a premyte vodou. Polejeme rozpusteným maslom a podávame s kyslou smotanou a opraženou slaninou.



Slivkové gule
Drožďová pomazánka
Rýchly linecký koláč s marmeládou