Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Tekvicový prívarok

.

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na rozohriatom oleji alebo na masti si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Tekvicu si očistíme, lyžicou odstránime dužinu s jadrami a nakrájame ju na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a spolu ešte trocha opražíme. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme ju do mäkka. Podľa potreby podlievame.

  2. Krok 2.

    Keď je tekvica mäkká, dolejeme viac vody, tak aby bola zaliata (cca 2 cm nad tekvicou). Ponorným mixérom dobre rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, ktorú sme si rozmiešali s hladkou múkou - cca 1 PL (môžeme doliať aj trocha mlieka).

  3. Celý postup nájdeš SEM



Losos so sójovou omáčkou
Kokosový obaľovaný koláč
Zapekané cestoviny