4.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Deni
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Tekvica maslová
- 1 KS Cibuľa
- 1 dl Olej slnečnicový
- 150 ml Smotana na varenie
- 2 PL Múka hladká
- 2 štipka Soľ
- 2 štipka Čierne korenie mleté
- 2 KS Biele korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na rozohriatom oleji alebo na masti si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Tekvicu si očistíme, lyžicou odstránime dužinu s jadrami a nakrájame ju na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a spolu ešte trocha opražíme. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme ju do mäkka. Podľa potreby podlievame.
-
Krok 2.
Keď je tekvica mäkká, dolejeme viac vody, tak aby bola zaliata (cca 2 cm nad tekvicou). Ponorným mixérom dobre rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, ktorú sme si rozmiešali s hladkou múkou - cca 1 PL (môžeme doliať aj trocha mlieka).