Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zapekaný karfiol

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Karfiol rozdelený na ružičky si uvaríme v osolenej vode. Varíme ho tak aby sa nám nerozpadol, nemusí byť úplne mäkký, keďže ho budeme ešte piecť

  2. Krok 2.

    Pripravíme si zemiaky na spôsob amerických - okoreníme, omastíme olejom a dobre premiešame. Uložíme do zapekacej misky, ktorú sme si tiež vymastili olejom. Zemiaky rozhrneme po kraji misky a do stredu dáme uvarený karfiol.

  3. Krok 3.

    V mištičke si rozmiešame kyslú smotanu, majonézu, horčicu a cca 1PL oleja. Pridáme soľ a čierne korenie. Takto pripravenú omáčku polejeme a dobre rozotrieme na karfiol.

  4. Krok 4.

    Pridáme plátky syra a na vrch nasypeme strúhanku tak, aby nám prekryla celý karfiol.

  5. Krok 5.

    Pečieme v rozohriatej rúre pri 180-200 stupňoch cca 20 minút. Tesne pred koncom odkryjeme a necháme ešte zapiecť.



Zemiakové placky plnené Hermelínom
Kapustnica
Bravčová krkovička s cibuľou