Prajeme dobrú chuť :)

Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

4 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Domáca knedľa

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Príprava knedlí: Všetky ingrediencie premiešame a necháme 1 hodinu zakryté kysnúť. Pomúčime si pracovnú dosku a dáme na ňu cesto. Rozdelíme si ho na dve polovice a necháme ešte na 15 minút kysnúť.

  2. Krok 2.

    Medzitým si parák vymastíme olejom a pokladáme ho do hrnca, kde máme cca 2 dcl vody. Na parák si položíme najprv jednu polovicu cesta a potom druhú. Zakryjeme a necháme pariť.

  3. Krok 3.

    Obe polovice sa paria tak 20 minút každá. Hotovú knedľu vyberieme a trochu omastíme olejom.

  4. Krok 4.

    Príprava omáčky: Hríby dáme do vody, aby sa trošku nadýchali. Do panvice si nalejeme olej. Pokrájame si cibuľu a pridáme do oleja spolu s petržlenovou vňaťou a restujeme ju na oleji. Pridáme hríby (vyžmýkané, bez vody) a restujeme ďalej. Okoreníme červenou paprikou a soľou.

  5. Krok 5.

    Nakoniec pridáme smotanu a syr na zahustenie. Ak je to príliš husté prilejeme mlieko a necháme povrieť.



Rybie filé na masle a hrášku
Melónovó marhuľový šalát so zázvorom
Bravčová krkovička s cibuľou