Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18
Ingrediencie
Domáca knedľa
- 500 g Múka polohrubá
- 1 ČL Cukor kryštálový
- 0.5 ČL Soľ
- 1 kocka Droždie
- 1 KS Vajce
- 3 dl Mlieko
- 3 hrsť Sušené huby
- 250 ml Smotana na varenie
- 3 KS Tavený syr (trojuholníky napr.karička)
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 1 KS Cibuľa
- 1 dl Olej
- 2 dl Mlieko
- 2 ČL Petržlenová vňať
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava knedlí: Všetky ingrediencie premiešame a necháme 1 hodinu zakryté kysnúť. Pomúčime si pracovnú dosku a dáme na ňu cesto. Rozdelíme si ho na dve polovice a necháme ešte na 15 minút kysnúť.
-
Krok 2.
Medzitým si parák vymastíme olejom a pokladáme ho do hrnca, kde máme cca 2 dcl vody. Na parák si položíme najprv jednu polovicu cesta a potom druhú. Zakryjeme a necháme pariť.
-
Krok 3.
Obe polovice sa paria tak 20 minút každá. Hotovú knedľu vyberieme a trochu omastíme olejom.
-
Krok 4.
Príprava omáčky: Hríby dáme do vody, aby sa trošku nadýchali. Do panvice si nalejeme olej. Pokrájame si cibuľu a pridáme do oleja spolu s petržlenovou vňaťou a restujeme ju na oleji. Pridáme hríby (vyžmýkané, bez vody) a restujeme ďalej. Okoreníme červenou paprikou a soľou.
-
Krok 5.
Nakoniec pridáme smotanu a syr na zahustenie. Ak je to príliš husté prilejeme mlieko a necháme povrieť.