Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18
4 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Domáca knedľa
- 500 g Múka polohrubá
- 1 ČL Cukor kryštálový
- 0.5 ČL Soľ
- 1 kocka Droždie
- 1 KS Vajce
- 3 dl Mlieko
- 3 hrsť Sušené huby
- 250 ml Smotana na varenie
- 3 KS Tavený syr (trojuholníky napr.karička)
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 1 KS Cibuľa
- 1 dl Olej
- 2 dl Mlieko
- 2 ČL Petržlenová vňať
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava knedlí: Všetky ingrediencie premiešame a necháme 1 hodinu zakryté kysnúť. Pomúčime si pracovnú dosku a dáme na ňu cesto. Rozdelíme si ho na dve polovice a necháme ešte na 15 minút kysnúť.
-
Krok 2.
Medzitým si parák vymastíme olejom a pokladáme ho do hrnca, kde máme cca 2 dcl vody. Na parák si položíme najprv jednu polovicu cesta a potom druhú. Zakryjeme a necháme pariť.