Prajeme dobrú chuť :)

Langoše

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

4.71 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Múku si preosejeme do misky. Zohrejeme si asi pol pohára mlieka, tak aby nebolo horúce. Do múky urobíme jamku, nalejeme zohriate mlieko, rozdrvíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru. Vidličkou jemne premiešame, zakryjeme a necháme v teple kým sa urobí kvások.

  2. Krok 2.

    Ak máme kvások urobený, na bok na múku pridáme vajíčka, soľ, kyslú smotanu a zvyšok zohratého mlieka. Cesto začneme miesiť. Ja ho zásadne miesim rukou, no vo veľa domácnostiach to dnes už zrejme robí kuchynský robot. Ak je cesto príliš husté dolejeme ešte trocha mlieka a miesime, kým nie je pripravené na kysnutie - cca 20 minút. Jemne poprášime múkou a zakryté nechamé vykysnúť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie na prírodno so syrovo-brokolicovou omáčkou, ryžou a domáce hranolky
Holúbky s kyslou somtanou
Kakaové palacinky