Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Džatky domáce ako od babky

.

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

4.9 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Očistené a nakrájané zemiaky si dáme variť do hrnca s vodou - trocha osolíme. Keď sú zemiaky uvarené, necedíme ich ale priamo v tej vode ich zasypeme hrubou múkou. Necháme ešte na peci a za občasného miešania múku poriadne zaparíme. Zmes poriadne popučíme na kašu a robíme guľky. Guľky môžeme robiť aj pomocou dvoch lyžic. Ruky alebo lyžice stále namáčame do studenej vody aby sa nám kaša nelepila.

  2. Krok 2.

    Opražíme si na drobno nakrájanú slaninku a pripravené guľky dobre omastíme vyškvarenou masťou a v miske ich nadhadzovaním premiešame. Nemiešame lyžicou aby sa nám džatky nerozpadli. Na tanieri ich posypeme slaninou a ešte málo polejeme masťou. Podávame s pohárom kyslého alebo sladkého mlieka.

  3. Krok 3.

    Ideálny nápad je džatky tesne pred podávaním ešte trocha oprážiť na panvičke spolu so slaninkou. Džatky sú tak skvelej chrumkavej a lahodnej chuti. Dobrú chuť :)



Čokoládový múčnik s kokosovými guličkami
Úžasné kuracie plátky v šampiňónovej omáčke
Karfiolove placky