Džatky domáce ako od babky
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky
- 3 PL Múka hrubá (podľa potreby)
- 100 g Slanina
- 2 štipka Soľ (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Očistené a nakrájané zemiaky si dáme variť do hrnca s vodou - trocha osolíme. Keď sú zemiaky uvarené, necedíme ich ale priamo v tej vode ich zasypeme hrubou múkou. Necháme ešte na peci a za občasného miešania múku poriadne zaparíme. Zmes poriadne popučíme na kašu a robíme guľky. Guľky môžeme robiť aj pomocou dvoch lyžic. Ruky alebo lyžice stále namáčame do studenej vody aby sa nám kaša nelepila.
-
Krok 2.
Opražíme si na drobno nakrájanú slaninku a pripravené guľky dobre omastíme vyškvarenou masťou a v miske ich nadhadzovaním premiešame. Nemiešame lyžicou aby sa nám džatky nerozpadli. Na tanieri ich posypeme slaninou a ešte málo polejeme masťou. Podávame s pohárom kyslého alebo sladkého mlieka.