Prajeme dobrú chuť :)

Džatky domáce ako od babky

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

4.9 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Očistené a nakrájané zemiaky si dáme variť do hrnca s vodou - trocha osolíme. Keď sú zemiaky uvarené, necedíme ich ale priamo v tej vode ich zasypeme hrubou múkou. Necháme ešte na peci a za občasného miešania múku poriadne zaparíme. Zmes poriadne popučíme na kašu a robíme guľky. Guľky môžeme robiť aj pomocou dvoch lyžic. Ruky alebo lyžice stále namáčame do studenej vody aby sa nám kaša nelepila.

  2. Krok 2.

    Opražíme si na drobno nakrájanú slaninku a pripravené guľky dobre omastíme vyškvarenou masťou a v miske ich nadhadzovaním premiešame. Nemiešame lyžicou aby sa nám džatky nerozpadli. Na tanieri ich posypeme slaninou a ešte málo polejeme masťou. Podávame s pohárom kyslého alebo sladkého mlieka.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Pečená kačka
Segedínsky guľáš
Špenátový koláč