Prajeme dobrú chuť :)

Zemiaky na kyslo

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

4.6 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Zalejeme vodou a dáme variť. Osolíme a pridáme bobkový list. Pridáme cukor, soľ, ocot.

  2. Krok 2.

    Medzitým si dáme uvariť vajcia na tvrdo (cca 10 min). Po uvarení ich vyberieme, ošúpeme a prekrojíme na 2 polovice.

  3. Krok 3.

    Do hrnčeka vymiešame mlieko a hladkú múku, najprv 2 PL múky a 2 dcl mlieka, potom zvyšok zase 2 PL múky a 2 dcl mlieka. Ak máme príliš husté, pridáme vodu a necháme to povariť. Do hotových zemiakov pridáme polovičné na tvrdo uvarené vajcia. Podávame s chlebom.



Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom
Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou
Melónovó marhuľový šalát so zázvorom