Výborný patizón
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18
3.33 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Patizón
- 3 strúčik Cesnak
- 1 štipka Soľ (podľa potreby)
- 1 KS Vajce slepačie
- 50 g Múka hladká
- 0.5 Kg Zemiaky
- 50 g Zelenina mix (na oblohu)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Podelím sa s vami o najlepší recept na patizón. Očistený patizón, najlepšie sa čistí prekrojený na štvrťky, narežeme na podkovičky o hrúbke 1 až 1,5 cm. Potrieme ich soľou s cesnakom a necháme oddychovať. Kľudne aj z večera do rána.
-
Krok 2.
Patizónové podkovičky namáčame do cestíčka a vyprážame. CESTÍČKO: Je podobné ako na palacinky. Pripravíme ho z vajíčka, hladkej múky, štipky soli a trošky sladkej mletej papriky, ktorú dávame pre farbu.