Prajeme dobrú chuť :)

Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 25 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    To najdôležitejšie pre mňa je samotná omáčka. Najprv si nakrájam slaninku (každý koľko chce), na panvici upražím ona už sama pustí masť. Hneď ako sú fajné hnedé napohľad chrumkavé ich prehodím do pohára aj s masťou.

  2. Krok 2.

    Na relatívne čistú ale mastnú panvicu dávam v pohode smotanu na varenie. Keď je smotana horúca pridávam cca 2-3 kocky syrokrému. Miešam kým sa nerozpustí na slabom ohni. Pridávam malú štipku (ale ozaj malú majorán) a štipku bazalky. Do vriacej a osolenej vody dávam pirohy a občasne miešam aby sa mi neprichytávali o dno hrnca.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Srdcia na smotane, kysnutý knedlík
Kôprový prívarok
Kakaové esíčka