Prajeme dobrú chuť :)

Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 25 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    To najdôležitejšie pre mňa je samotná omáčka. Najprv si nakrájam slaninku (každý koľko chce), na panvici upražím ona už sama pustí masť. Hneď ako sú fajné hnedé napohľad chrumkavé ich prehodím do pohára aj s masťou.

  2. Krok 2.

    Na relatívne čistú ale mastnú panvicu dávam v pohode smotanu na varenie. Keď je smotana horúca pridávam cca 2-3 kocky syrokrému. Miešam kým sa nerozpustí na slabom ohni. Pridávam malú štipku (ale ozaj malú majorán) a štipku bazalky. Do vriacej a osolenej vody dávam pirohy a občasne miešam aby sa mi neprichytávali o dno hrnca.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Domáci púpavový med
Kuracie rezančeky v medovej omáčke
Výborná chrenová omáčka