Granadir
Náš domáci Granadír je dobrá a veľmi vďačná klasika. Často krát nazívaný recept ako Granadiersky pochod. Podávame ako stará dobrá klasika ... s kyslými uhorkami.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa :
Recept pridaný: 31.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 7 KS Zemiaky
- 1 balenie Fliačky
- 1 KS Cibuľa (väčšia)
- 50 g Bravčová masť (alebo maslo)
- 2 ČL Soľ (podľa potreby)
- 2 KS Zavárané uhorky (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiačky si očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do hrnca s vodou, kde ich následne hneď osolíme.
-
Krok 2.
V druhom hrnci, taktiež v osolenej vode varíme fliačky - pridáme pár kvapiek oleja aby sa nám nezlepili. Uvarené premyjeme teplou vodou, scedíme a preložíme do misy, alebo hrnca tak, aby sa nám v tom dobre rozmiešalo. K cestovinám pridáme aj uvarené zemiačky a celé to zasypeme mletou sladkou paprikou.
-
Krok 3.
V menšom kastroliku si na masti alebo na masle spražíme cibuľku. Tou pomaly a kvalitne polejeme miesta posypané paprikou. Všetko dobré premiešame, podľa potreby a chuti ešte dosolíme a podávame s kyslou uhorkou :)