Prajeme dobrú chuť :)

Granadir

Náš domáci Granadír je dobrá a veľmi vďačná klasika. Často krát nazívaný recept ako Granadiersky pochod. Podávame ako stará dobrá klasika ... s kyslými uhorkami.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa :
Recept pridaný: 31.05.18

5 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: RadVarim.sk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiačky si očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do hrnca s vodou, kde ich následne hneď osolíme.

  2. Krok 2.

    V druhom hrnci, taktiež v osolenej vode varíme fliačky - pridáme pár kvapiek oleja aby sa nám nezlepili. Uvarené premyjeme teplou vodou, scedíme a preložíme do misy, alebo hrnca tak, aby sa nám v tom dobre rozmiešalo. K cestovinám pridáme aj uvarené zemiačky a celé to zasypeme mletou sladkou paprikou.

  3. Krok 3.

    V menšom kastroliku si na masti alebo na masle spražíme cibuľku. Tou pomaly a kvalitne polejeme miesta posypané paprikou. Všetko dobré premiešame, podľa potreby a chuti ešte dosolíme a podávame s kyslou uhorkou :)



Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Šošovicová polievka na kyslo
Kulajda