Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Talianske zeleninové lasagne

.

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : talianska
Recept pridaný: 15.09.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Zložitý
Porcie: 6
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Najlepšie zeleninové lasagne pripravíme : Mrkvu, zeler a cibuľu očistíme a nakrájame na rovnaké malé kocky. Rovnako nakrájame aj pór a paradajky.

  2. Krok 2.

    Do woku dáme olivový olej a pridáme paradajkový pretlak. Opražíme a pridáme cibuľu, pór, mrkvu, zeler, paradajky, fazuľku a hrášok. Všetko podusíme aspoň 15 minút. Dochutíme oreganom a soľou a dusíme ešte 15 minút.

  3. Krok 3.

    Bešamelová omáčka : V hrnci roztopíme maslo. Zľahka primiešame hladkú múku. Poriadne miešame, aby sa múka nespiekla. Prilievame mlieko a zľahka varíme 5 minút. Dochutíme soľou a muškátovým orechom.

  4. Krok 4.

    Do zapekacej misy dáme na dno hotový bešamel a pridáme pláty-lasagne. Na lasagne dáme zeleninovú omáčku a takto vrstvíme aspoň 4x.

  5. Krok 5.

    Poslednú vrstvu polejeme bešamelom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme 45 minút pri 200°C.

  6. Krok 6.

    Talianske zeleninové lasagne nakrájame na rovnaké kúsky a podávame. Buon appetito!



Fliačky s hlávkovou kapustou
Zemiaky na kyslo s fašírkou
Granadir