Talianske zeleninové lasagne
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : talianska
Recept pridaný: 15.09.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 balenie Lazane
- 4 KS Mrkva
- 200 g Hrášok
- 200 g Fazuľka
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Pór
- 150 g Cherry paradajky
- 2 PL Paradajkový pretlak
- 200 g Syr (strúhaný)
- 1 PL Oregáno
- 1 PL Soľ
- 2 PL Olej olivový
- 30 g Maslo
- 30 g Múka hladká
- 1/2 l Mlieko
- Soľ
- Muškátový oriešok
Bešamelová omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najlepšie zeleninové lasagne pripravíme : Mrkvu, zeler a cibuľu očistíme a nakrájame na rovnaké malé kocky. Rovnako nakrájame aj pór a paradajky.
-
Krok 2.
Do woku dáme olivový olej a pridáme paradajkový pretlak. Opražíme a pridáme cibuľu, pór, mrkvu, zeler, paradajky, fazuľku a hrášok. Všetko podusíme aspoň 15 minút. Dochutíme oreganom a soľou a dusíme ešte 15 minút.
-
Krok 3.
Bešamelová omáčka : V hrnci roztopíme maslo. Zľahka primiešame hladkú múku. Poriadne miešame, aby sa múka nespiekla. Prilievame mlieko a zľahka varíme 5 minút. Dochutíme soľou a muškátovým orechom.
-
Krok 4.
Do zapekacej misy dáme na dno hotový bešamel a pridáme pláty-lasagne. Na lasagne dáme zeleninovú omáčku a takto vrstvíme aspoň 4x.
-
Krok 5.
Poslednú vrstvu polejeme bešamelom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme 45 minút pri 200°C.
-
Krok 6.
Talianske zeleninové lasagne nakrájame na rovnaké kúsky a podávame. Buon appetito!