Sójové mäso v kari omáčke
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : rakúska
Recept pridaný: 03.08.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Sójové mäso
- 1 KS Paprika žltá
- Olej
- 2 ČL Karí korenie
- Soľ
- 1 PL Vegeta
- 2 KS Bobkový list
- Nové korenie
- 1 KS Cibuľa
- 1 PL Múka hladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Sójové mäso pripravíme takto: Pripravíme si zeleninový vývar z vegety, bobkových listov a nového korenia asi 400 ml. Sójové kocky namočíme do horúceho vývaru asi na 15-20 minút. Potom vytisnem prebytočnú vodu, ako z hubky.
-
Krok 2.
Pripravíme si kari omáčku. Cibuľu nakrájame na drobno. Žltú papriku nakrájame na menšie kocky. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme múku a urobíme zápražku. Podlejeme zeleninovým vývarom a miešame.