4.6 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: štefan Halász
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 20 g Maslo
- 150 g Sušené huby
- 100 ml Vývar
- 150 g Šampiňóny
- Soľ
- Zemiaky
- 100 ml Smotana na varenie
- Kôpor
- 1 PL Cukor kryštálový
- Ocot
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masle som urobil svetlú zápražku a podlial som s vývarom.
-
Krok 2.
Povaril som to a pridal namočené suché huby aj s tou vodou.
-
Krok 3.
Zvlásť upečené na panvici hnedé šampiňóny som jemne osolil a okorenil a pridal do hrnca.
-
Krok 4.
Pridal zemiaky nakrájané na kocky a spolu všetko prevaril.
-
Krok 5.
Zahustil som smotanou, pridal čerstvý nesekaný kôpor s cukrom pod+a chuti a dochutil s octom. Dobrú chuť!