Prajeme dobrú chuť :)

Tradičné bryndzové halušky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.06.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky si olúpeme, umyjeme a nastrúhame.

  2. Krok 2.

    Do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ, vajcia, polohrubú múku a vareškou poriadne zmiešame, aby sme dostali cesto.

  3. Krok 3.

    Do horúcej vody pomocou haluškovača hádžeme halušky, ktoré varíme cca 5 minút alebo pokiaľ samé nevyplávajú na povrch hrnca.

  4. Krok 4.

    Pomedzi to si na panvici spražíme maslo, do ktorého pridáme na kocky nakrájanú slaninku. Poriadne popražíme!

  5. Krok 5.

    Keď sú halušky uvarené, scedíme ich. Do horúcich halušiek pridáme bryndzu a poriadne rovnomerne zmiešame. Ak by sa vám bryndza nechcela roztopiť, ja pridávam troška mlieka. Potom to pôjde jednoduchšie.

  6. Krok 6.

    Na tanier porciujeme halušky, na nich dáme opraženú slaninku. Podávame so studeným hrnčekom mlieka. Prajeme Vám dobrú chuť!

  7. Krok 7.

    Tip: Ten kto nemá rád bryndzové halušky, samozrejme si môže pripraviť halušky s hrudkovým tvarohom, pomastené len maslom alebo tiež opraženou slaninkou.



Kurací perkelt s haluškami
Panenka, hnedé šampiňóny a mrkvové šúlance
Zapekané kuracie prsia s hermelínom a smotanou