Tradičné bryndzové halušky
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 KS Zemiaky
- 200 g Múka polohrubá
- 2 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- 180 g Bryndza
- 20 g Maslo
- Mlieko (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky si olúpeme, umyjeme a nastrúhame.
-
Krok 2.
Do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ, vajcia, polohrubú múku a vareškou poriadne zmiešame, aby sme dostali cesto.
-
Krok 3.
Do horúcej vody pomocou haluškovača hádžeme halušky, ktoré varíme cca 5 minút alebo pokiaľ samé nevyplávajú na povrch hrnca.
-
Krok 4.
Pomedzi to si na panvici spražíme maslo, do ktorého pridáme na kocky nakrájanú slaninku. Poriadne popražíme!
-
Krok 5.
Keď sú halušky uvarené, scedíme ich. Do horúcich halušiek pridáme bryndzu a poriadne rovnomerne zmiešame. Ak by sa vám bryndza nechcela roztopiť, ja pridávam troška mlieka. Potom to pôjde jednoduchšie.
-
Krok 6.
Na tanier porciujeme halušky, na nich dáme opraženú slaninku. Podávame so studeným hrnčekom mlieka. Prajeme Vám dobrú chuť!
-
Krok 7.
Tip: Ten kto nemá rád bryndzové halušky, samozrejme si môže pripraviť halušky s hrudkovým tvarohom, pomastené len maslom alebo tiež opraženou slaninkou.