Tradičné bryndzové halušky
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.06.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 KS Zemiaky
- 200 g Múka polohrubá
- 2 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- 180 g Bryndza
- 20 g Maslo
- Mlieko (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky si olúpeme, umyjeme a nastrúhame.
-
Krok 2.
Do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ, vajcia, polohrubú múku a vareškou poriadne zmiešame, aby sme dostali cesto.