Hlivový perkelt
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.05.18
4.71 / 5 (35 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 100 g Slanina
- 1 KS Cibuľa
- 200 g Hliva ustricová
- 1 štipka Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 0.5 KS Citrón
- 2 plátok Maslo
- 200 ml Smotana na varenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Slaninu si nakrájame a opečieme na bravčovej masti, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom keď už máme cibuľu orestovanú, pridáme na kúsky nakrájanú hlivu. Pridáme červenú papriku osolíme, okoreníme a dusíme cca 30 minút.
-
Krok 2.
Potom pridáme 40% šľahačkovú smotanu, necháme prevriet a odstavíme. Na konci pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu podľa chuti a kúsok masla a zamiešame