Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Šošovica červená
- Rasca mletá (podľa chuti)
- Kurkuma (podľa chuti)
- Koriander (mletý, podľa chutí)
- 1 Čili paprika (sušená)
- 1 Koriander (čerstvý)
- 2 KS Paradajka
- 1 KS Cibuľa
- 200 g Zelenina mix
- 50 g Maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripraviť si ho môžeme z akejkoľvek šošovice, ale najrýchlejšie to ide z červenej. Takže si dáme variť šošovicu, vodu tak 4 cm nad šošovicu, lyžičku soli a lyžičku tumericu (kurkuma). Necháme variť kým sa nerozvarí, ak by sa voda stihla odpariť tak dolievame podľa potreby. Mala by vzniknúť taká riedka kaša.
-
Krok 2.
Do druhého hrnca si dáme dve lyžice oleja, kúsok Ghee masla (okolo 50g) a lyžičku celej rasce. Miešame kým začne rasca voňať (pozor, v tomto momente rasca rýchlo zhorí, takže pracujeme rýchlo a pozorne). Keď zavonia, tak prihodíme tak 10-20 kúskov celých čili papričiek a hneď za tým cesnakovo zázvorovú pastu.